TOP 3 lucruri pe care trebuie sa le verifici cand cumperi o folie anticondens performanta pentru acoperis

January 14, 2022by admin0

In componenta sistemelor de invelitoare, folia anticondens joaca un rol esential, desi exista putine surse de informare care sa explice, in detaliu, importanta acesteia. Din acest motiv, nici proprietarii de case nu acorda atentia cuvenita acestei solutii.

Mai mult decat atat, exista o perceptie gresita conform careia cu cat folia anticondens are o greutate mai mare pe metru patrat, cu atat ea este mai calitativa, ignorandu-se ceilalti parametri esentiali de luat in calcul. In intampinarea ta, venim cu o lista a celor mai importanti.

Etanseitatea la apa, un factor principal in decizia de achizitie

Un acoperis performant e unul care asigura hidroizolarea eficienta. Daca acest parametru esential are o cotatie slaba, ceilalti parametri nu vor putea stopa degradarea acoperisului. Ca sa eviti renovarile majore intr-un termen scurt, fii extrem de atent la etanseitatea la apa a foliei anticondens.

Aceasta trebuie sa ofere rezistenta sporita impotriva infiltrarii umezelii in straturile din structura acoperisului (la nivel de scandura, capriori, termoizolatie). Rezistenta sporita este data de pelicula functionala din componenta foliei anticondens. Putem vorbi despre o calitate optima a acestei pelicule, atunci cand ea isi dovedeste durabilitatea si eficienta, iar in acest caz si costurile de achizitie vor fi mai mari, un aspect realist pe care trebuie sa il iei in calcul atunci cand vrei sa cumperi materialele necesare.

Permeabilitatea la vapori, un alt element esential

Permeabilitatea la vapori este unul dintre elementele care fac diferenta intre foliile anticondens utilizate in practica. Folia anticondens cu o buna permeabilitate la vapori va preveni acumularea umiditatii in structura de lemn a acoperisului. Se poate caracteriza prin cantitatea de grame din vapori ce penetreaza suprafata foliei anticondens, intr-o unitate de timp.

Ca sa poti evalua folia anticondens din punct de vedere al acestui criteriu, este necesar sa ai in vedere parametrul de rezistenta difuziv. Acesta este exprimat in metri si gasesti referinte despre el sub denumirea de „SD”. Cu cat parametrul SD este mai mic, cu atat permeabilitatea este mai buna. Foliile anticondens cu o buna permeabilitate la vapori vor avea SD cu o valoare incadrata intre 0,015-0.03 m. Foliile cu un coeficient mai mare nu sunt indicate in acoperisuri.

Rezistenta la radiatiile UV, de asemenea, este un parametru important

Rezistenta la radiatiile UV a foliei anticondens este vitala si indica nivelul de calitate al materialelor ce au fost folosite in conceperea ei. Daca nu exista un grad optim de protectie termica, ceilalti parametri tehnici isi vor pierde din performanta, in functie de tipul de expunere si de intensitatea radiatiilor. Din cauza efectului negativ pe care il au radiatiile UV, se recomanda – pe cat de mult posibil – sa se reduca expunerea la lumina zilei a foliei si sa se monteze sistemul de invelitoare. Dupa montarea sistemului de invelitoare, urmeaza izolarea termica de la nivelul acoperisului. Astfel, radiatiile UV care patrund in mansarda sau in pod prin intermediul ferestrei, vor afecta performanta foliei anticondens. Retine: cat mai putina expunere!

Nu uita: achizitionand o folie anticondens cu o performanta buna, tinand cont de toate cele 3 criterii, vei reusi sa iti diminuezi costurile de mentenanta a acoperisului. Dupa 30 – 50 de ani de la achizitionarea sistemului de invelitoare, este mult mai avantajos sa inlocuiesti doar invelitoarea, nu si structura de lemn sau termoizolatia acoperisului. Protejeaza-ti locuinta pentru cat mai mult timp, luand decizii inspirate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alege sa te bucuri in fiecare zi de un acoperis bine construitVa invitam sa lucram impreuna!

office@acopero.ro
TELEFON
0749.266.014
LOCATIE
Bucuresti, Sector 3
Str. Eterului nr. 48
SEDIU SOCIAL
Bucuresti, Sector 3
Str. Eterului nr. 48
SCRIE-NE!
office@acopero.ro

Acopero, 2022 © Toate drepturile rezervate. Developed by Fortin