Care sunt elementele de care sa tii cont cand alegi acoperisul ideal pentru propria casa?

January 14, 2022by admin0

Diversitatea produselor pe care le ai la dispozitie astazi in ceea ce priveste invelitorile de case poate reprezenta pentru tine o reala provocare, mai ales daca nu stii care sunt elementele de care ar trebui sa tii cont.

De aceea, indicat este sa te documentezi inainte de a face o investitie: doar astfel vei putea sa alegi eficient si usor acoperisul perfect, care sa fie rezistent in timp si care sa fie totodata interesant din punct de vedere al design-ului. Este adevarat ca invelitorile au durate de viata diferite, insa atunci cand cunosti caracteristicile celor mai bune modele pe care le ai la dispozitie, iti este mai simplu sa iei decizia potrivita.

Arhitectura casei

Cunoscandu-ti foarte bine casa, iti poti da seama mai usor daca ai nevoie de o invelitoare dintr-un material usor sau daca te poti orienta spre modelele care sunt mai grele si, prin urmare, cu un nivel mai ridicat de rezistenta. Acesta este un prim detaliu la care trebuie, asadar, sa te gandesti: din ce este realizata structura locuintei tale? Daca nu esti sigur, poti discuta cu constructorul, iar apoi cu reprezentantii firmei de acoperisuri cu care vrei sa colaborezi. Cei din urma iti vor oferi mai multe variante din care sa alegi!

Ce tipuri de acoperisuri ai la dispozitie?

Daca anterior ai descoperit ca exista acoperisuri usoare si acoperisuri mai grele din punct de vedere al materialelor din care sunt realizate, acum a sosit momentul sa afli si care sunt variantele pentru care poti opta:

  • invelitori din beton – sunt realizate dintr-un mix de materii prime naturale, avand la suprafata doua straturi de vopsea rezistenta. Nisipul de cuart spalat si sortat, cimentul si colorantii pe baza de oxizi de fier sunt principalele elemente utilizate pentru fabricarea acestor tipuri de acoperisuri;
  • invelitori din solzi de titanzinc – solzii pot fi patrati sau rombici, avand dimensiuni, dar si culori diferite. Aceste tipuri de invelitori se monteaza cu ajutorul unor cleme, iar astfel devin rezistente la toate tipurile de conditii meteo;
  • invelitori din solzi de cupru – produsele din aceasta categorie au o durata de viata extinsa si nu necesita o intretinere speciala. Aspectul solzilor de cupru este unul deosebit, fiind vorba despre produse care se potrivesc oricarui stil arhitectural;
  • invelitori din tabla dublu faltuita – aceste invelitori se fac remarcate indeosebi prin gradul mic de inclinare, dar si prin rezistenta la variatii mari de temperaturi. Intrucat tabla dublu faltuita are in compozitia sa materie prima de top, ea suporta foarte inclusiv socurile extreme;
  • tigla ceramica – eleganta si rezistenta, tigla ceramica exista pe piata de foarte mult timp, fiind in continuare in topul preferintelor consumatorilor datorita calitatii sale.

Montaj

Printre elementele de care ar mai trebui sa tii cont, inainte de a opta pentru o anumita invelitoare se numara si tipul de montaj necesar acesteia. De exemplu, cele mai noi dintre tipurile de acoperisuri de pe piata se fixeaza cu ajutorul unor cleme, rezistand astfel eficient impotriva tuturor conditiilor meteo.

Garantie

Nu uita sa verifici si garantia pe care o primesti atunci cand cumperi o invelitoare. De preferat este ca aceasta sa fie cat mai extinsa. In acelasi timp, poti obtine garantie si pentru montajul in sine, in functie de firma cu care colaborezi.

Echipa Acopero iti vine in ajutor atat cu o gama variata de invelitori excelente, care se pliaza pe orice stil arthitectural, cat si cu o echipa de profesionisti, care se ocupa de montaj. Nu trebuie decat sa ne contactezi, iar impreuna vom gasi o solutie excelenta prin care sa te bucuri de un acoperis rezistent si interesant ca design!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alege sa te bucuri in fiecare zi de un acoperis bine construitVa invitam sa lucram impreuna!

office@acopero.ro
TELEFON
0749.266.014
LOCATIE
Bucuresti, Sector 3
Str. Eterului nr. 48
SEDIU SOCIAL
Bucuresti, Sector 3
Str. Eterului nr. 48
SCRIE-NE!
office@acopero.ro

Acopero, 2022 © Toate drepturile rezervate. Developed by Fortin